5 важливих порад, які змінять ваше ставлення до генерального прибирання

Осінь — час проведення генеральних прибирань та підготовки житлових або офісних приміщень до довгого зимового періоду. Як правило, за літо в приміщенні накопичується величезна кількість пилу, яку необхідно прибрати, щоб взимку, коли вікна відкриваються рідко, всередині дихалося вільно і легко.

Кроки до чистоти

Як правило, генеральне прибирання вимагає багато часу і сил. Для того, щоб прибирання пройшло легко і швидко, необхідно пам’ятати кілька простих правил.

По-перше, слід попередньо оцінити обсяг робіт, які належить виконати. Прибирання офісів і житлових приміщень – це різні речі, тому перш за все складаємо план дій.

Щоб у процесі прибирання не витрачати час на пошуки швабри, ганчірок або спеціальних миючих засобів, все це потрібно підготувати заздалегідь. Скоріше за все вам знадобляться засоби для очищення скла, миття кахелю і підлоги, спеціальні серветки з мікрофібри.

Пам’ятайте головний принцип: прибирання завжди проводиться зверху вниз. Спочатку протираються люстри, світильники і карнизи, пилососяться кути, потім забирається пил з поверхонь меблів і тільки після цього можна приступати до прибирання підлоги.

Перед початком прибирання потрібно зробити сортування одягу та взуття. Всі літні речі необхідно привести до ладу: випрати одяг, протерти взуття і прибрати все це до наступного теплого сезону.

Якщо дотримуватися цих нехитрих правил, прибирання будь-якої складності можна зробити легко і швидко. І обов’язково потрібно пам’ятати про те, що якщо для такої важливої справи у вас не вистачає часу або сил, завжди можна звернутися до професіоналів з клінінгової компанії, які впораються із поставленим завданням в найкоротші терміни.