Дивимось на світ крізь чисті вікна

Дивимось на світ крізь чисті вікна.

Професіонально помити вікна Вам допоможуть фахівці клінінгової компанії «ДЕН», а якщо хочеться зробити все самому, але «на рівні», фахівці мобільної бригади «ДЕН» підготували рекомендації з простого і ефективного очищення вікон «за всіма правилами».

 "Арсенал" для миття

«Арсенал» для миття

Брудні вікна не лише мають негарний вигляд, а ще й перешкоджають проникненню корисного сонячного світла у приміщення. Мити вікна потрібно мінімум пару разів на рік — навесні, після того, як весь сніг вже розтанув, і восени, коли хочеться нарешті видалити з вікон пил, що накопичився за все літо.

Щоб помити вікна, нам знадобляться:

  • Засіб для чищення скла. Причому краще вибирати такий, який збивається в міцну піну — так сліди від бруду НЕ будуть стікати на підлогу. Засіб у флаконі з пульверизатором — це також дуже зручний метод нанесення миючого засобу.
  • Моп на ручці. Сам моп виглядає як ворсиста насадка на швабру, ним будемо наносити засіб для чищення та відмивати скла.
  • Шкребок для скла (при необхідності).
  • Довга ручка — тримач. Вона стане в нагоді для миття важкодоступних місць.
  • Стяжка для видалення вологи.
  • Вологопоглинаюча тканина. Рекомендується використовувати серветку з мікрофібри — вона не залишає слідів взагалі, але можна застосувати і кухонну целюлозну губку.
  • Рукавички. Оберігайте свої руки від бруду і хімічних засобів.

Техніка миття:

Перш за все, необхідно протерти віконні рами, починаючи від верху і руаючись донизу. Якщо відразу приступити до миття скла, існує ризик звести виконану роботу нанівець — при попаданні миючого засобу на раму, з неї на чисте скло буде стікати весь бруд і доведеться робити роботу заново.

Якщо на склі є сліди від фарби або клею, акуратно очистіть його шкребком. Після, за допомогою мопу або розпилювача, нанесіть на поверхню миючий засіб і гарненько протріть.

Далі візьміть стяжку і, починаючи зверху швидкими рухами, зженіть донизу всю вологу.

Щоб уникнути смужок вологи, що залишаються на склі від стяжки, під час роботи іноді нахиляйте стяжку вбік.

Після цього, відполіруйте скляну поверхню мікрофіброю і … вуаля! — Ваші вікна буквально виблискують на сонці.

Головне, дотримуйтесь техніки безпеки — не ставайте на підвіконня, табуретку та інші ненадійні предмети.