Наш комп’ютер — наша фортеця

У сучасному світі люди проводять за комп’ютером масу часу як по роботі, так і в особистих інтересах. Це призвело до того, що ПК тепер — невід’ємна частина нашого життя, і тому за ним потрібно вміло слідкувати.

Подивившись на свій монітор, ви можете помітити сліди від пальців, пил або брудні розводи, на клавіатурі — жирні плями, під клавішами — крихти, волоски, сліди від пролитої колись кави.

Ось кілька інструкцій з прибирання ПК.

Що б почати роботу треба вимкнути комп’ютер, краще вийняти штекер з розетки.

1. Монітор.

Можна використовувати спеціальні вологі серветки або спеціальні засобами для монітора, але це не завжди доступно. Легше і дешевше буде взяти м’яку махрову ганчірочку або ганчірочку для протирання окулярів, змочити її теплою водою і ретельно витерти монітор, потім знову, протерти насухо.

Ні в якому випадку не можна протирати монітор спиртом, так як деякі мають спеціальне покриття антивідблиску, його можна пошкодити. А для рідкокристалічного монітора взагалі така процедура може призвести до фатальних наслідків.

2.Клавіатура.

Оскільки на багатьох клавіатурах клавіші можна зняти, ефективніше буде зробити саме так, але краще сфотографуйте спочатку, щоб не забути розташування. Збиріть усі клавіші в поліетиленовий мішечок, йдітьу ванну, заткніть пробкою раковину, насипте в мішок трохи прального порошку і струсніть пакет. Через пару хвилин акуратно промиваєте клавіші водою, розкладіть на рушник і сушіть феном.

Для тих, у кого клавіші не знімаються, треба буде просто протерти їх ганчіркою або спеціальними серветками. Ні в якому разі не можна лити на клавіатуру воду. А ось мишку можна чистити чим завгодно, тільки не переборщіть з водою.

3. Системний блок.

Якщо усередині системного блоку накопичилося багато пилу, то вентилятори стають більш гучними, а комп’ютер через погане охолодження під час виконання великих завдань, може зупинятися. Починаючи, перевірте ще раз, чи вимкнений комп’ютер з розетки. Тоді від’єднайте всі дроти і кабелі, відкрутіть болти на задній стороні системного блоку і зніміть бічні кришки. Яким-небудь пензликом змахніть пил і пропилососьте найбільші клаптики пилу.

Потім акуратно, щоб не зламати, звільніть усі слоти і почистіть всі віддалені ділянки. Коли будете пилососити «кулери», рекомендується або застопорити їх обертання або відключити їх від плати. Коли необхідна чистота буде досягнута, збиріть усе назад.

Монітор краще чистити раз на тиждень, мишку та клавіатуру раз на місяць, а процесор кожні пів року.